Mednarodni dan varne rabe interneta 2024

Svetovni dan varne rabe interneta 2024

Skupaj gradimo boljši splet

Vsako leto februarja obeležujemo svetovni dan varne rabe interneta, s ciljem ustvariti varnejši in boljši internet za vse, še posebej za otroke in mladostnike. Dan, ki ga koordinira mreža Insafe pod okriljem Evropske unije, ima močno sporočilo: “Skupaj za boljši internet”. Ta dan nas vabi, da združimo moči in sodelujemo pri ustvarjanju digitalnega okolja, ki je varno, spoštljivo in konstruktivno.

Zgodovina in pomen

Od svojega začetka leta 2004, ko je bil uveden kot del projekta EU SafeBorders, je svetovni dan varne rabe interneta prerasel v globalno gibanje, ki ga praznujejo v približno 200 državah. Leto 2024 zaznamuje že 19. obletnico tega pomembnega dogodka. Glavni cilj je ozaveščanje o spletnih izzivih in problematikah ter spodbujanje odgovorne uporabe digitalnih tehnologij.

Delovanje in vpliv

Iniciative kot so evropska mreža centrov za varnejši internet (SICs) in odbori za svetovni dan varne rabe interneta igrajo ključno vlogo pri širjenju pomembnosti varne uporabe interneta. S kampanjami, izobraževalnimi programi in telefonskimi linijami za pomoč, ti centri zagotavljajo podporo in informacije uporabnikom interneta po vsej Evropi.

Kako praznujemo in delujemo

Svetovni dan varne rabe interneta je priložnost za vsakogar, da razmisli o svojih spletnih navadah in se zaveže k varnejši uporabi interneta. To vključuje razprave o spletni varnosti v šolah, delavnicah za starše in otroci ter promocijo dobrih praks na spletu. Pomembno je, da se ta razprava nadaljuje skozi celo leto, saj je internet nenehno spreminjajoče se okolje, ki predstavlja nove izzive.

Kako praznujemo in delujemo

V duhu svetovnega dneva varne rabe interneta, spletna stran Antivirusi.si ponuja široko paleto protivirusne programske opreme, ki je ključna za zaščito pred spletnimi grožnjami. Naša ponudba vključuje najnovejše in najučinkovitejše rešitve za domače uporabnike in podjetja, ki pomagajo zaščititi vaše digitalno življenje. Vabimo vas, da razmislite o nakupu protivirusne programske opreme kot enega od korakov k varnejši uporabi interneta. Ne le, da boste s tem zaščitili svoje naprave, ampak boste prispevali tudi k varnejšemu internetu za vse.

Svetovni dan varne rabe interneta je priložnost, da se zavemo svoje odgovornosti v digitalnem svetu in da skupaj delamo na ustvarjanju boljšega interneta. Vabimo vas, da obiščete Antivirusi.si in si ogledate našo ponudbo, ki vam bo pomagala ostati varen na spletu.

Antivirusi